Open Pastoraat

Wie wij zijn
Ruimte voor je persoonlijke zoektocht door het leven in onderlinge ontmoeting en verbondenheid, door geloof en kerk te beleven en je erdoor geraakt te voelen.

Wij staan open voor een ander
Het Open Pastoraat noemt zichzelf dus ‘Open’. Zij streeft dat in meerdere opzichten na. Het wil vooral zeggen dat het OP met een open oor en open oog in het geloof, in het leven en in de wereld wil staan. Open voor een ander, die per definitie anders is dan jij. Elk mens denkt, voelt en gelooft anders. Waar je wieg ook heeft gestaan, wat je geaardheid ook is, op welke politieke partij je ook stemt: het anders-zijn van de ander roept vooral verwondering op en prikkelt daarmee de interesse in de ander.

Ruimte om eigen keuzes te maken
Zo ook wil het Open Pastoraat in het geloof staan: met een open en geïnteresseerde blik kijken naar traditie, kerkzijn en geloofsdogma’s, om van daaruit eigen keuzes te kunnen maken die passen bij deze tijd en bij de mensen die op dit moment samen het Open Pastoraat vormen.

Kerk zijn in deze tijd, wat betekent dat?
Een groep mensen, vanuit het Open Pastoraat, is bezig met deze vraag. Maar zo’n vraag is niet iets exclusiefs voor een bepaalde wijk, of een groepering. Het is een vraag die iedereen die bij een kerk wil horen zich kan stellen. Als groep zoeken we naar nieuwe wegen. Daarover leest u meer op de website van het Open Pastoraat.

Website Open Pastoraat