Alternatieve kerstmarkt

Op zaterdag 30 november 2019 wordt van 10:00 tot 14:00 uur weer de jaarlijkse Alternatieve kerstmarkt gehouden in De Heul.  Dit wordt de een jubileum editie, want de kerstmarkt bestaat 25 jaar !!!

Een greep uit de activiteiten:

  • Enveloppen trekken
  • Verkoop zelfgemaakte jam en vers fruit
  • Koffiecorner met gebak
  • Verkoop 2e hands huishoudelijke artikelen, elektra, kinderspeelgoed, etc.
  • Verkoop kerstkaarten en kerststukjes
  • Grabbelton
  • Knutselactiviteiten voor de kinderen

De opbrengst van de markt gaat dit jaar naar 2 projecten. De helft van de opbrengst gaat naar het Kerk in Actie project Maatjes voor aidswezen in Zambia. De andere helft gaat naar een project van de familie Bijl, die in april 2020 een Muskathlon gaan lopen (110 km) in Oeganda. Hiermee steunen ze stiching Compassion. Via deze stichting en de opbrengst van de Muskathlon kunnen zij 20 kinderen in Oeganda een toekomst geven. Kinderen die die op vuilnisbelten wonen en proberen te overleven.
Meer informatie vindt u op : www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers?event=51 en https://www.compassion.nl

In de weken voorafgaande aan de kerstmarkt worden workshops georganiseerd waarvan de opbrengst ook naar het goede doel gaat.
De eerste workshop staat gepland op woensdag 30 oktober van 19.30 – 21.30 bij Tuincentrum Sterk. In deze workshop gaat u onder deskundige begeleiding een prachtig herfstrolletje maken.

U kunt zich opgeven via [email protected] , bij Joke ter Horst, tel 0183-625897 of Tuincentrum Sterk. De kosten zijn Euro 20,– pp

Verkoop handdoeken en slabbetjes
In aanloop naar de Alternatieve kerstmarkt verkopen we badlakens en handdoeken met uw naam erop geborduurd. U kunt deze het hele jaar door bestellen. Dat scheelt ook weer voor de borduurster, want dan hoeft zij niet alles in een korte tijd te doen. De kosten voor een badlaken EUR 14,95 en voor een handdoek EUR 9,95. U kunt deze bestellen bij Lenie Donker op telefoonnummer 06-12251987 of via [email protected]

Wilt u helpen?
Graag! Wij kunnen alle hulp goed gebruiken. U kan helpen met het inleveren van 2e hands huishoudelijke artikelen, curiosa en/of speelgoed die wij voor het goede doel mogen verkopen, het bakken van iets lekkers voor bij de koffie of meld u aan als vrijwilliger. U kan helpen op de kerstmarkt zelf, maar ook bij voorbereidende werkzaamheden en workshops.

Inleveren 2e hands huishoudelijke artikelen, curiosa en/of speelgoed
U kunt uw spullen op donderdag 28 november van 13:00 tot 20:00 inleveren in de Johanneskerk. Dat kan ook op vrijdag 29 november van 9:00 tot 12:00. Het adres is Nieuwe Hoven 141, 4205 BC Gorinchem.

Wilt u voor ons bakken?
Wij verkopen uw baksels bij de koffie. U kunt uw baksels inleveren op vrijdag 29 november of zaterdag 30 november bij de keuken in de Johanneskerk. Denkt u eraan om uw bakvorm te voorzien van uw naam.

Maatschappelijke stage
Moet je nog punten halen voor je maatschappelijke stage? Meld je dan aan als vrijwilliger. De uren die je maakt worden officieel geregistreerd en tellen mee.

Wilt u meer weten of heeft u vragen?
Contactpersonen voor de alternatieve kerstmarkt zijn Joke en Willem ter Horst, Lenie Donker en Bart Kuijpers. U kunt contact opnemen via [email protected]