Nacht van Gebed van Open Doors 21-22 juni, 21.00-03.00 uur in de Johanneskerk

Hugo Moret

Datum/Tijd
21 jun 2019 - 22 jun 2019 | 21:00 - 03:00

Vervolgde christenen vragen altijd om gebed als wij vragen wat we voor hen kunnen doen. Om daaraan gehoor te geven organiseert Open Doors jaarlijks een Nacht van Gebed. Met opzet ’s nachts, omdat juist dan veel vervolgde christenen het extra zwaar hebben. Of zoals Hebreeën 13:3 zegt: Denk aan de gevangenen alsof u zelf ook gevangen bent, en denk aan hen die slecht behandeld worden, alsof u zelf slecht behandeld wordt.

Een bekende gevangene is Asia Bibi in Pakistan. Op donderdag 9 maart dit jaar maakte de Engelse krant ‘The Daily Mail’ bekend dat de toestand van Asia Bibi zorgelijk wordt. Haar gezondheid gaat achteruit en haar wordt de toegang tot medische zorg geweigerd. Ondanks dat ze vrijgesproken is door een officiële rechtbank, wordt ze niet vrijgelaten in Pakistan. Uit dit bericht blijkt hoe belangrijk het is om te blijven bidden voor de spoedige vrijlating van deze vrouw. Haar gezin wacht in spanning op het moment dat ze haar kunnen ontmoeten in volledige vrijheid.

Christenen lijden in zeker 73 landen in de wereld onder zware tot extreme geloofsvervolging. Open Doors publiceert jaarlijks een lijst met landen waar veel vervolging is.

Daarom nodigen wij u/jou uit om samen te komen tijdens de Nacht van Gebed op vrijdag 21-zaterdag 22 juni. De zaal is open vanaf 20.30 uur. Vanaf 21.00 uur beginnen we met een kort voorprogramma waarbij o.a. Johan Vroege, die werkt bij Mercy Ships, zal spreken over zijn ervaringen met Christenen uit landen die vervolgd worden om hun geloof. Aansluitend bidden we in gebedsblokken voor landen met veel vervolging. Bij elk blok beginnen we met een filmpje of spreker voor introductie van christenen in een land. Daarna gaan we in gebed. Na elk blok is er een korte pauze. Het is ook heel goed mogelijk om later op de avond of nacht te komen en aan te schuiven. In de Johanneskerk gaan we door met gebed t/m 03.00 uur in de nacht. Voor meer informatie over de Nacht van Gebed verwijzen wij u door naar de website van Open Doors.