Ester, een Perzisch sprookje

Hugo Moret

Datum/Tijd
25 jan 2019 | 20:00 - 22:00

Locatie
Wijkgebouw De Heul

Op vrijdag 25 januari spelen verhalenverteller Kees Posthumus en muzikant Henk van Glabbeek hun voorstelling ‘Ester, een Perzisch sprookje’ in de Heul.
Het verhaal van Ester is een meeslepend verhaal over macht en misbruik van macht, geweld en verzet, twijfel en moed. Het Bijbelboek Ester is het enige boek in de Bijbel waarin de naam van God niet wordt genoemd. Het
verhaal speelt in het huidige Iran en kent tal van Perzische elementen, zoals uitbundige feesten en feestelijke maaltijden.
In de voorstelling ‘Ester, een Perzisch sprookje’ presenteren verhalenverteller Kees Posthumus en muzikant Henk van Glabbeek een actuele en muzikale versie van een oud oosters verhaal. Een belangrijke rol is weggelegd voor de muziek. Van Glabbeek bespeelt verschillende Perzische instrumenten, zoals de tar, de setar en de daf. De regie is in handen van Heleen Hennink. In een schoonheidswedstrijd wordt Ester gekozen tot nieuwe koningin van Perzië. Wat de koning dan nog niet weet: Ester is Joods. Kort daarna dreigt haar volk te worden uitgeroeid door Haman, de hoogste ambtenaar van het land. Ester komt in actie om dat te verhinderen. Zij slaagt in haar opzet. De dreiging wordt afgewend. Tot op vandaag herdenken Joden deze goede afloop met een vrolijk feest: Poerim.
Datum: vrijdag 25 januari
Tijd: 20.00-22.00 uur
Locatie: de Heul
Kosten: € 10,00 inclusief koffie en thee
jongeren tot 25 jaar gratis