Vacature Organist

Organist (m/v) voor de Grote Kerk te Gorinchem

Het College van Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente te Gorinchem is op zoek naar een
Organist (m/v) voor de Grote Kerk te Gorinchem

Wie zijn wij?
Wijkgemeente Grote Kerk is één van de vier wijkgemeenten binnen de Protestantse Gemeente te Gorinchem. Onze wijkgemeente staat voor een gemeenschap van christenen die in hun geloof eigentijds proberen voort te bouwen op een rijke traditie in de lijn van de Reformatie. De Grote Kerk is een historisch kerkgebouw in de binnenstad van Gorinchem met een prachtig monumentaal Bätz-Witte orgel met een unieke ontstaansgeschiedenis en een bijzondere klankkleur.

Wat houdt de functie in?
Het begeleiden van ca. 65 zondagse erediensten, het begeleiden van trouw- en rouwdiensten in samenwerking met predikant en kerkenraad.
Het muzikaal begeleiden en voorbereiden van andere samenkomsten van de gemeente in samenwerking met predikant en kerkenraad.
Zorgdragen voor het in goede staat blijven van het monumentale Bätz-Witte orgel.
Als stadsorganist van Gorinchem meewerken aan de viering van nationale hoogtijdagen (Dodenherdenking op 4 mei) en plaatselijke culturele en educatieve projecten en evenementen.

Wie zoeken wij?
Een enthousiaste en competente kerkmusicus die,
– in het bezit is van bevoegdheidsverklaring 1 voor orgel zoals omschreven in de Generale Regeling voor Kerkmuziek van de PKN. Aantoonbare studie en praktische ervaring voor het vakgebied cantoraat en koordirectie is een pré. Ook kandidaten die in een vergevorderd stadium van hun opleiding zijn worden uitgenodigd te solliciteren.
– bij voorkeur belijdend en meelevend lid is van de Protestantse Kerk Nederland en die zich thuis voelt in de volle breedte van de Protestantse Gemeente te Gorinchem in het algemeen en in de wijkgemeente Grote Kerk in het bijzonder.
– beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
– in staat is leiding te geven en mee te werken aan muzikale activiteiten waarbij het orgel of de piano een ondersteunende rol speelt.
– de ambitie heeft om te repeteren en op te treden met het gemeentekoor.
– kan improviseren.
– de ambitie heeft om als concertorganist op te treden.

Procedure en voorwaarden.
Uit de ontvangen sollicitaties selecteren we kandidaten die we uitnodigen voor een voorspeelronde, waarbij we ons laten bijstaan door een adviescommissie, bestaande uit drie professionele organisten. Het begeleiden van een zondagse kerkdienst in de Grote Kerk, kan onderdeel zijn van de procedure. Hierna zal een gesprek plaatsvinden met deze kandidaten.
De aanstelling zal plaatsvinden volgens de Generale Regeling voor de Kerkmusici van de PKN.
De arbeidsvoorwaardenregeling voor kerkelijk medewerker van de Protestantse Kerk Nederland is van toepassing.
Het betreft een tijdelijke aanstelling van 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.
(De functie van stadsorganist valt buiten deze procedure, maar is wel van toepassing in de stad Gorinchem)

Solliciteren?
Uw sollicitatie met CV, bevoegdheidsverklaring en motivatie, kunt u tot 15 november 2018 sturen naar [email protected]

Geïnteresseerden kunnen voor vragen of aanvullende informatie, contact opnemen met de voorzitter van de sollicitatiecommissie, Bart Boom, bij voorkeur via bovenstaand mailadres of via nummer 06 – 15188548

Impressie filmpjes:

Het Bätz-Witte orgel op: Spelen met een eindeloze kleurendoos (archiefbeeld 23-01-2010)
Caleb Simper’s Easter Anthem gemeentekoor Grote Kerk olv Gerben Budding
Händel’s Halleluja gemeentekoor Grote Kerk dirigent Gerben Budding