Zambiareis 2020

Hanneke Blom

Hoe is het leven van jongeren in Zambia? En wat heeft de kerk hen te bieden? Kerk in Actie organiseert een jongerenreis in juli 2020 naar Zambia voor jongeren tussen de 16 en 21 jaar.

Gorinchem Goes Zambia
Ga mee op een onvergetelijke reis naar Zambia. Wordt voor even deelgenoot met de lokale bevolking. Verblijf in Zambiaanse gastgezinnen. Ontdek de vele gezichten van de stad Lusaka. Maak mee hoe de kerk van Zambia zich inzet voor jongeren met HIV/AIDS. Verblijf in het guesthouse van het Justo Mwale University waar de familie Blok is uitgezonden, mede namens onze kerk. Maak een echte Zambiaanse kerkdienst mee. En ontdek de hotspots van Zambia, met een bezoek aan de waterval van Kitwe, het monument Dag Hammarskjöld en ontdek al fietsend de giraffes in Nsobe Game Camp.

Reisduur, tijdstip en kosten
– Zaterdag 18 juli 2020 tot en met vrijdag 31 juli 2020.
– De totale reissom is 2.000 euro per persoon. Daarbij komen nog wel mogelijke kosten zoals paspoort en inentingen.
– De reis gaat door als er minimaal 8 jongeren meegaan. Ook de Protestantse gemeente Dubbeldam heeft geïnteresseerde jongeren waar we dan gezamenlijk mee op reis gaan.

Informatieavond
Wil je meer informatie? Kom dan naar de informatieavond op woensdag 25 september om 20:00 in de Rank, Dubbelsteynlaan West 70 in Dordrecht. Stuur een mailtje naar [email protected] als jij (en je ouders zijn ook van harte welkom) graag op deze avond wil komen om alles te horen over deze reis.

Aanmelden + motivatiebrief
Wil je mee? Stuur een motivatiebrief voor 15 oktober 2019 naar [email protected]

Hoe komen we aan het geld?

  • Je betaalt zelf een eigen bijdrage van 750 euro. Als je dit financieel echt niet kunt betalen, maar je wil heel graag mee? Neem dan contact met ons op. Dan denken we met je mee, omdat we vinden dat iedere jongere de kans moet hebben om mee te gaan.
  • Het resterende bedrag hopen we bij elkaar te sparen door fondsenwervende activiteiten te organiseren waarbij de inzet van jou wordt gevraagd.

Organisatieteam
De volgende mensen maken deze reis mede tot een succes:

  • Vanuit Kerk in Actie wordt de reis begeleid en voorbereid door Hanneke van den Biggelaar of een andere getrainde reisbegeleider.
  • Vanuit Gorinchem: Coby Dekker als jeugdouderling Open Pastoraat en Hanneke Blom als voorzitter ZWO uit de Johanneskerk
  • Vanuit Dubbeldam: Ilona van Wingerden als reisbegeleider, Tom Kolsters, vanuit de Jeugdraad als jeugddiaken gemeente Dubbeldam en gemeenteadviseur Gorinchem en Martha Huizinga, als jongerenwerker.

Vragen?
Heb je vragen? Mail naar [email protected] of bel / stuur een appje naar 06 – 57 32 34 16 (Hanneke).

Reizen met Kerk in Actie
Kerk in Actie is de diaconale organisatie van de Protestantse Kerk van Nederland. Zij organiseert ook reizen naar de projecten en kerken waarmee wordt samengewerkt. Dit is wat je kunt verwachten:

Als je op reis bent, deel je voor heel even je leven met de mensen bij wie je te gast bent. Je doet een onvergetelijke ervaring op, waar je later nog vaak aan terug zult denken. Op reis met Kerk in Actie ben je letterlijk te gast. Je ontmoet mensen in het land waar je heen reist en krijgt een kijkje achter de schermen van de partnerorganisatie. Je ervaart hoe Kerk in Actie de projecten ondersteunt.

Ontmoeting
De kern van de reizen van Kerk in Actie is: ontmoeting! Het is vaak mogelijk om in gastgezinnen te verblijven en een paar dagen mee te draaien in het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Je krijgt dan bijvoorbeeld de kans om mee te helpen in de keuken of op het land te werken. Een unieke mogelijkheid om even mee te mogen draaien in een compleet andere cultuur. Het is een ervaring die je niet mag missen. De reizen geven de mogelijkheid heel dichtbij de lokale bevolking te kunnen zijn. Je krijgt een warm welkom en ontmoet mensen die je in hun hart sluiten. Je ervaart een grenzeloze gastvrijheid, zelfs als ze zelf onder erbarmelijke omstandigheden leven.

Maatwerk
In samenspraak met de gemeente wordt een reis op maat gemaakt. Kerk in Actie is geen reisbureau, maar organiseert reizen ter verdieping aan projecten die de plaatselijke kerk ondersteunt via Kerk in Actie.

Begeleiding
In de voorbereiding biedt Kerk in Actie ook begeleiding evenals tijdens de reis en bij de nazorg (o.a. workshops over land, interculturele communicatie, veiligheid en teambuilding). Kerk in Actie heeft getrainde reisbegeleiders die de groep begeleiden.

Kijk voor meer informatie op www.kerkinactie.nl/reizen.

Zie ook het promotiefilmpje van de jongerenreis uit Sliedrecht naar Rwanda: https://vimeo.com/196438856